0512 334 441 info@stokvis-service.nl

Stertil Group kondigt acquisitie aan van Nussbaum in Kehl

17-02-22 | Nieuws

Stertil Group - onderdeel van Citadel Enterprises - kondigt met trots de overname aan per 16 februari 2022 van Nussbaum Custom Lifts GmbH en Nussbaum World Lifts GmbH in Kehl, Duitsland.

Deze acquisitie toont de toewijding aan van Stertil Group’s voortdurende investering in het leveren van voertuighefoplossingen van wereldklasse aan onderhouds-, reparatie- en servicewerkplaatsen en OEM-fabrikanten over de hele wereld.

Uitstekende combinatie van best-in-class hefbrugfabrikanten

Deze waardevolle combinatie, elk met expertise op eigen gebied, is een perfecte match terwijl de bedrijven afzonderlijk worden geëxploiteerd en beheerd, en de producten op de markt gebracht via de merken Stertil®-Koni en Nussbaum®.
Beide bedrijven blijven hefbruggen distribueren over de hele wereld via hun eigen bestaande en gespecialiseerde distributienetwerken. Beide zijn marktleiders: Stertil® in hefbruggen voor voertuigen in het zware segment en Nussbaum® in hefbruggen voor voertuigen in het lichte segment.

Nussbaum is fabrikant van hoge kwaliteit, eersteklas autohefbruggen in het lichte segment. De producent staat bekend om zijn legendarische JUMBO® dubbele schaarhefbrug, die in 1985 werd uitgevonden, en biedt tegenwoordig een complete range baanbrekende hefbruggen voor lichte voertuigen. De innovatieve hefbruggen zijn de keuze van vele premium, mondiale autofabrikanten. Nussbaum heeft een leidende marktpositie en levert hefbruggen voor voertuigen in het lichte segment aan werkplaatsen over de hele wereld.

Nussbaum Jumbo Lift

Nussbaum Jumbo Hefbrug

Stertil Group die zijn range aan hefbruggen voor het zware segment voertuigen op de markt brengt onder de handelsnaam Stertil-Koni, is wereldwijd de nummer één specialist in hefbruggen voor zware voertuigen. De complete range innovatieve en toonaangevende hefbruggen is wereldwijd het favoriete merk voor het heffen van zware commerciële voertuigen.

Een van Stertil-Koni’s introducties is de revolutionaire, regeneratieve draadloze milieuvriendelijke mobiele hefkolom, de EARTHLIFT®. Deze hefkolommen worden overal ter wereld in werkplaatsen gebruikt en bediend met het revolutionaire ebright® Smart Control Systeem.

 

Stertil-Koni EARTHLIFT®

De Nussbaum-familie heeft de zekerheid dat haar nalatenschap, dat bijna vijftig jaar oud is en dat door passie en hard werken is gegroeid, in goede handen is. De nieuwe eigenaar, de Stertil Group, zal dit erfgoed koesteren en verder ontwikkelen op de productiefaciliteiten in Kehl.
Frank Scherer is benoemd tot Managing Director van Nussbaum.

Ulbe Bijlsma en Bennie Stapensea van de Stertil Group: “ We zijn verheugd en trots om Nussbaum te verwelkomen binnen de Stertil Group. Een waardevolle aanvulling die het ons mogelijk maakt om onze aanwezigheid in de industrie uit te breiden en een complete selectie voertuighefbruggen aan te bieden. Nussbaum is een zeer gerenommeerd merk dat strategisch uitstekend past met een compleet programma innovatieve hefbruggen voor zijn specialistische markt binnen het segment lichte voertuigen. Stertil-Koni blijft zich focussen op het leveren van innovatieve, gedifferentieerde hefbruggen met behoud van zijn wereldwijd nummer één positie als de specialist in hefbruggen voor zware voertuigen.

Nussbaum heeft een leidende positie in thuismarkt Duitsland, evenals in landen over de hele wereld. Het hoofdkantoor en de twee productielocaties bevinden zich in Kehl, Duitsland (net over de grens bij Straatsburg). Nussbaum heeft ongeveer 250 medewerkers met een verwachte omzet in 2022 van €50 miljoen. Stertil Group en Nussbaum zijn gericht op het leveren van de best mogelijke hefoplossingen binnen hun respectievelijke en gespecialiseerde segmenten als afzonderlijke distributie-, productie- en verkooporganisaties onder de door hen gevestigde handelsnamen en merken. Deze aanwinst betekent dat de Stertil Group aanzienlijk groeit naar meer dan 750 medewerkers wereldwijd en een jaarlijkse omzet van meer dan €200 miljoen. We kijken uit naar het verwezenlijken van de langetermijnstrategieën die zijn opgesteld door de Stertil Group en die beide bedrijven naar de volgende fase brengen in hun ontwikkeling.”

Steffen Nussbaum: “Nussbaum produceert al zo'n 50 jaar hefbruggen in Duitsland. Het begon allemaal met mijn vader Hans Nussbaum en zijn team hier op ons hoofdkantoor in Bodersweier, Kehl. Sindsdien is het verhaal van Nussbaum er één van groei. Nussbaum is uitgegroeid tot een wereldwijd erkend bedrijf met klanten variërend van kleine onafhankelijke reparatiewerkplaatsen tot ‘s werelds grootste autofabrikanten. Met installaties van ongeveer 200.000 hefbruggen wereldwijd, is Nussbaum trots op zijn geschiedenis en erfgoed. Mijn familie en ik zijn erg blij met deze nieuwe situatie. Wij geloven dat Stertil en Nussbaum een ​​perfecte match zijn qua product en mentaliteit. Met Nussbaum voegt de Stertil Groep een onderneming toe met een internationaal erkend merk, een trouwe klantenkring, een zeer goed productportfolio en vooral een fantastisch team. De familie Nussbaum wenst het team, het management en de nieuwe eigenaar een succesvolle start en mooie toekomst.”

Nussbaum acquisition

V.l.n.r.: Douwe Groenendijk (CFO, Stertil Group), Frank Scherer, (Managing Director, Nussbaum), Bennie Stapensea (Stertil Group), Phillip Nussbaum en Steffen Nussbaum

 

# # #

Over de Stertil Group
De Stertil Group heeft zijn internationale hoofdkantoor in Kootstertille, Nederland. De Stertil Group vertegenwoordigt Stertil-Koni, Stertil Dock Products en Stokvis Service. Stertil-Koni is wereldmarktleider op het gebied van hefbruggen voor het zware segment voertuigen en biedt een complete range innovatieve en gedifferentieerde hefoplossingen. Stertil-Koni heeft meer dan 70 jaar ervaring op het gebied van voertuigen heffen. Stertil Dock Products is de veiligheidsspecialist in het ontwikkelen van een uitgebreide range laaddockoplossingen en levert deze aan internationale magazijnen en distributiecentra. Stokvis Service heeft een compleet servicenetwerk binnen Nederland en verzorgt de installatie, het onderhoud en de service voor deze beide productgroepen. Het innovatiecentrum van de Stertil Group is ook gevestigd in Nederland, met een omvangrijk Research & Development team. De Stertil Group heeft ‘state of the art’ productiefaciliteiten in Nederland en in de Verenigde Staten (Streator, IL), en verkoopkantoren - tevens dochterondernemingen - in de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, China, Nederland, Polen en Turkije, naast meer dan 100 exclusieve distributeurs over de hele wereld.

Over Nussbaum GmbH
Nussbaum levert al bijna 50 jaar werkplaatsuitrustingen vanuit Duitsland over de hele wereld en wordt beschouwd als een van de marktleiders op het gebied van light duty heftechniek. Met het hoofdkantoor in Kehl, Duitsland, ontwikkelt, produceert en distribueert Nussbaum hoogwaardige autohefbruggen naar meer dan 50 internationale markten. Nussbaum levert een volledig assortiment hefoplossingen voor het  lichte segment voertuigen, waaronder elektromechanische en hydraulische 2-koloms, 4-koloms en schaarliften, evenals dubbele schaar- en inground hefbruggen voor autoservicewerkplaatsen over de hele wereld.

Neem voor specifieke vragen contact op met:

Stertil Group B.V.  
Bennie Stapensea, 
Ulbe Bijlsma

Stertil Group B.V.
Tel: +31-512-334444
info@stertil.nl 
www.stertil-group.com

Nussbaum
Frank Scherer

Nussbaum Custom Lifts GmbH
Nussbaum World Lifts GmbH
Tel: +49 (0) 78 53 / 899 - 0
info@nussbaum-group.de
www.nussbaumlifts.com